mandag 4. mars 2013

Hyttetur

Tenk å være så heldig å få låne en liten perle langt fra allfarvei oppi skauen på toppen av et fjell, akkurat det har jeg fått.
Kansje jeg har mer behov en andre til å bare forsvinne til ensomheten og stillheten vekk fra all kjas og mas , kun labbe rundt og tenne lys ,fyre i peisen ,kjenne på stillheten med håret til alle kanter usminka og fin.
Den følelsen trengs ,uten at mobilen er på ,ikke strøm og vann ,rett og slett leve litt som i gamle dager .
Før hadde vi campingplass på Hove ,deilig det og med masse folk , men synes det var deiligst når en bare kunne sitte i sitte å sine egne hagemøbler og nyte dagen og bare studere folk , men slippe og snakke med så mange ,men til slutt ble hele osasen brutt da plutselig mange ville snakke med en og venner og bekjente kom til ,det trengte jeg ikke rett og slett ,jeg trenger ro ......helt stillhet hvor man kan trekke seg vekk og kjenne på at dette trenger jeg ..
Kansje det er fordi at jeg er ihvertfall sånn at til hverdags  er jeg super sosial ,jobber ,flyr fra hit til dit ,ordner opp og styrer , har vanskeligheter med å si nei ,kansje det er nettop derfor jeg setter så pris på å trekke meg helt tilbake ,hente meg inn ,.....
denne helga var christina ,kjæresten Håkon og bestemor lillehjerteknuser "sander " som var med ,vi kosa oss ,gikk turer og måka ,spilte og lo ,alt som hører en hyttetyr til , gleder meg allerede til neste gang...


En kreativ ettermiddag

Dagen begynte med at min kjære svigerdatter hadde satt en stor pose med tomme syltetøy glass på utsiden av døren som skulle i glassavfall , en pose som plutselig en meget våken og kreativ svigermor snublet over , jeg tok de med meg inn til meg ettermiddagsysler for først var det et par møter som sto på agendaen.

De tomme syltetøy glassa:)

I ettermiddag ble det fiskeboller i hvit saus som "droningen " i huset forlanger og får viljen sin på i ny og ne ,mest fordi at vel alle synes det er godt:)så mens middagen står og putrer setter mor i gang som hun pleier med tusen ting på en gang :)


Kreativiteten for utspill og når middagen er ferdig er også alt av tomme glass i huset blitt lekre koslige små nostalgiske lykter som faktisk gjorde seg veldig med tente telys :)

mandag 25. februar 2013

Et blå stripete påskeegg.



Var i Arendal i går og gikk forbi en av byens mest harde rusmisbrukere ,som jeg har snakket med mange ganger før forøvrig.
Da jeg gikk forbi stakk han plutselig ut en finger og på den hang det et påske egg,,ikke et ekte egg ,men et blåstripete plastikk egg ,"god påske" sa han dette er til deg .
Jeg smilte og tenkte litt tidlig kansje ,men sa tusen takk så koslig , har du flere egg hjemme? sa han ,
hvis ikke må du nå ordne det ,jeg smilte igjen og plutselig sa han :husk at du må ikke la morgendagens sorger ødelegge for i dag for i dag er en ny dag og lo litt før han sa " ha det godt "

Jeg smilte og  gikk videre og da jeg kom hjem i går kveld hadde jeg hatt dette egget liggende i jakkelomma hele dagen ,puttet handa oppi og kjent på det noen ganger  ,det er snart påske ,noen uker til enda faktisk men ,men nå må jeg plukke inn noe bjørk og lage meg noen flere egg etterhvert og henge på en bjørkekvist, men ingen andre egg kommer til å bety så mye som akkurat dette, snodig hvordan små hverdagsopplevelser kan få deg til å tenke så mye .