lørdag 24. mars 2012

24 mars:)

24 mars og knallvær !! sola skinner og gradestokken ligger på rundt 27 i sola ,,deiiiiiiiiiiiilig, vi har hatt masse besøk i dag og det er alltid like koslig fullt hus fra morra til kveld bare i dag har vi vært ute og nytet været , kun inne for å fylle opp kaffekanna , thomas har vært her med firhjuling og alle gutta er i hundre :):)

ella sofie

håkon og sander prøver mini 4 hjulingen

pappa og sander må au prøve, sander er nesten litt hoven i blikket for han er så stolt og får sitte på med alle:)


ann helen og håkon

og mor har pynta litt på trappa til påske:)nå er det natta etter en lang dag i sola tom blitt litt solbrent ,,i natt skal klokka tilles så fra i morra er det bare å nyte laaange dager

lørdag 17. mars 2012

lørdagsfrokost

Lørdagsmorraen er i full gang.
Det er  lørdags morgen og alle er hjemme ,,alle 3 barna mine og  agathe og håkon og lille sander ,her kokes det egg ,skjæres ost lages eggerøre og kjøkkenet ser ut som det er sluppet ned en bombe et øyeblikk,,alle er opp før kl 10 og alle er hjemme da kan ikke en ikke ønske seg mer ,,
I dag består min dag stort sett av å være privatsjåfør ,en skal hit og en skal dit ,, og i kveld har christina leid vatenbulokalet  og skal ha vennefest så hele familien blir jo engasjert ,,noen står ansvarlige ( meg) noen er dørvakter robin ,torebjørn og far til håkon, tore ,noen deltar sånn som agathe  og dronninga sjøl ( christina ) administrer og sjefer oss alle rundt så har vi ihvertfall noe å gjøre denne lørdagen:):)

fredag 16. mars 2012

Med tusen tanker i hodet,,,

Onsdag 14 mars var vi i skien hos bistandsadvokat Heidi Ysen som er et fantastisk medmenneske
,,jeg og Torebjørn hadde prøvd å stålsette oss for vi viste at detta ble en tøff dag ,, vi skulle gå igjennom avhør ,bilder og detaljer fra 17 juli.
Men kunne vel adri drømt om at det var så ille ,jeg hadde prøvd å tenke at dette blir verre en du tror også ble det enda verre
,Heidi har vært advokat i mange år og har hatt mange av Norges store drapssaker forteller oss når vi kommer at dette er noe av det verste ho har sett,
Jeg har selfølgelig tausehetsplikt ang detaljer ,men fikk beskjed denne dagen at jeg når drapssaken starter 23 april, ikke bare skulle vitne men at jeg faktisk skal følge saken fra dag 1 ,,sitte i rettsalen sammen med de to drapsiktede og høre på alle avhør og forklaringer ,
,gudsjelov med heidi ved min side ,,media kommer til å være der og alle som vitner har jeg desverre et forhold til på et eller anna vis ,,Du må være sterk får jeg beskjed om ,men tror ingen mennesker er så sterke ,,de siste dagene har jeg lagt med tidlig ,huset svirrer og tankene og bildene kommer igjen og igjen ,,og enda skal en gå sånn i noen uker til å vente ,det som er det verste med alt er at dette er min lillebror som jeg alltid har passet på ,og er så glad i , han har gjodt noe grusomt  og må straffes noe jeg selfølgelig er enig i men kjenner at jeg blir revet i to følelsesmessig  .denne gangen kan jeg ikke redde han eller kjefte ut noen for å ha gjordt dårlig arbeid denne gangen må han sone resten av livet for en umenneskelig handlig som ikke kan ynnskyldes ,jeg vet jo at de er" to" om dette og jeg vet jo detaljer og jeg vet at rettferdigheten seirer må stole på at kripos og rettsvesenet vet hva de gjør ,,det eneste jeg kan gjøre er å sitte som en søster og datter på mammas vegne og beskue alt som skjer i dissse dagene
,håper bare media lar meg være i fred og ikke siterer noe jeg sier i vitneboksen for jeg er dønn ærlig og pakker ikke inn noe, for i motsetning til hva alle tror om meg skal jeg på et sett og vis leve videre etter dette ,,,

tirsdag 13. mars 2012

Vår på Hove

snøen har smelta og vi er i gang!
Endelig er tida her og vi kan gjøre oss klare til mange late dager på Hove, deilig å få begynt før påske for vi ville bygge ut litt i år for vi er så eldig å ha for lite plass,koslig når alle vil bruke plassen ,alle barna med kjærester var masse her i fjor og blir sikkert mye her i år igjen , i år blir det nok mer for fjor regnet det altfor mye men i år er dt spådd en knallsommer !

Torebjørn måler ut den alledere store plattingen og begynner å snekre alene men alexander kommer og hjelper han etter et par dager:)

må inn i vogna og ha en kaffepause med naboen


og vi sulter ikke....
lufta på Hove er helt spesiell og jeg nyter dagene her ute ,,

Familiens sjarmør har vært med ut på Hove i dag så det ble jo selfølgelig tatt litt bilder av han ,, og bestemor fikk trimma seg i dag for denne lille mannen går ikke han "løper"


En fem minutters pause

det var da veldig mange bilder du skulle ta av meg bestesmor!




Begynnelsen på den nye lekeplassen

flyfoto av Hove

mandag 12. mars 2012

tenk deg..

                                                              Tenk deg at du tar ett fat...
 Oops, du mister det på gulvet, så er det knust... Tenk hvor fort det gikk i stykker?
 Så tar du alle bitene... Du prøver så godt du kan, å lime dem sammen igjen... Det tar lang tid, det er veldig vanskelig... Når du er ferdig kan du se spor av hvor fatet var knust..... Sånn er det med mennesker også, det er raskt å ødelegge andre, og det tar lang tid å reparere skaden... Du vil alltid sitte igjen med spor eller sår som viser hva du har vært igjennom..... Så husk at et smil betyr ikke alltid at du er lykkelig, men at du er sterk nok til å smile selv om det gjør vondt. .:)):)

lørdag 10. mars 2012

Høner på morgenbesøk

Ikke en, men to faktisk
Lørdagsformiddag og jeg står og beundrer tomat plantene mine som akkurat har begynt å spire da ,jeg tusler ut i tøflene for å hive noe søppel,, rett på utsida trappa står det 2 høner!
Ikke viste jeg at man kunne kvekke så av høner men jeg løp inn igjen og inn til naboen ,min svigerdatter Helene og sander kommer ut og det viser seg at det er naboens høner som er på vift ,de er helt tamme så helene mater de med knekkebrød og sander får snakket litt og peker ivrig .
se!!
sander synes hønene var veldig fine:)
                                                         


vi får ringt naboen og ho får jagd hønene sine hjem,dette må absolutt vøre frittgående høns:)

Leif jacob følger nøye med


fredag 9. mars 2012

Noen dager er verre en andre

Tenker at noen ganger i livet kunne en ønske at ting var annerledes ,ikke hver dag er like positiv og full av gleder ,har i det siste hatt flere av de dagene som er tunge og vanskelig og livet byr på mange overasskelser.

Møtte en dame i dag som er noen og 60 år er flott dame med bein i nesa som er en skikkelig fargerik dame som alltid har snakket med meg og vært koslig ,i dag på butikken mens vi sto og pakket med varer i hver våres renne ,kikket hun så rart på meg ,
ennå jeg hadde hilst hyggelig og smilet og sagt "hei" da jeg traff ho innimellom hyllene i butikken bare noen minutter før.
Jeg stoppet nesten å puste et øyeblikk da hun holdt meg hardt i handa,og kikket på meg  veldig direkte akkurat som det var det viktigste spørsmålet hun hadde stilt på lenge ,går det bra med deg anette??
Jeg kjente noen sekunder at hjerte stoppet og jeg ( som vanligvis ikke mangler ord) ikke visst hva jeg skulle svare,,men som alltid like ærlig og  svaret som jeg stutret ut var :"egentlig ikke"
,,det var ikke dette svaret damen hadde ventet og jeg så at tårene kom i øyekroken og jeg tenkte : det er akkurat derfor jeg noen dager inbiller meg at "bare" en tur på butikken kan være som å sette seg selv i et rettslokale og den du minst aner kommer inn døra for å forhøre deg ,,kansje en litt rar måte å forklare hvordan det føles men du vet aldri hvem eller hva ?..,,damen avsluttet med å klemme meg hardt i hånden og si ,:har ikke ord saken er så vond ,,ta vare på deg selv ......
Jeg smilte og fikk stutret frem et" ja ,hadet bra og god helg" i det damen nærmest småjogget ut av butikken,,håpte jeg ikke møtte flere halvfremmde mennesker som kikket rart på meg i det jeg gikk ut til torebjørn som satt i bilen lettere sjokka over å se meg hive meg inn i bilen og kommandere han til ,,Kjør! fort vekk herfra .
går ikke helt ann for han en gang og forstå hvor smågal e følte meg akkurat da , han som lever med meg hver dag kan umulig klare og sette seg inn i hvor klam og svett jeg var i hendene jeg som et lite øyeblikk følte dagen var helt perfekt sola skinte og vi hadde mange ting og glede oss over de nærmeste timene ,,dette var liksom bare en til av de titalls episodene jeg har hatt med flotte mennesker som rett og slett synes det er bedre og si noe til meg isteden for å bare kikke på meg om jeg ser lik ut:)

  




onsdag 7. mars 2012

Barnebarnet sander

sander gutten til bestemor<3



Tantebarna

ANJA OG MALIN
JAN

GERTHI

MAYA


CARINA

ARVE

KAI HENNING

RENATHE

BJØRN INGE

ANNETTE

RAIMOND

                                                             
MITA

                                                                        
IDA


                                                                        
LARS ARNE


                                          

BETTA